Conservation area lift installation

A challenging residential new build in a Georgian conservation area.

Contract Value: ?7m
Date: Completed 2007
Local Authority: Liverpool City Council

Context

A major new-build, mixed-use development in a Conservation Area.

The Challenge

The development is situated in Liverpool's Georgian residential quarter and on the edge of Europe's oldest Chinatown. A2 Architects (Liverpool) have designed a striking contemporary addition to the cityscape comprising of a large residential block with associated underground car park amenity over two floors.

Our Solution

Working with the client, design team and sub-contractors, Consolux undertook the comprehensive building services requirements to include heating, lighting, power and fire protection, plus the installation of an Otis Machine Room-less lift system on the fourth level.

Back to case studies